post

Наскоро на сайта за колективно финансиране Kickstarter стартира кампания за събиране на средства за “най-малките в света Bluetooth слушалки” с название Dot. Те са предложени от Айвън Кен от Лос Анджелис, които търси за производството им $30 000. За две денонощия той успя да събере двойно повече пари, кампанията беше отразена от средствата за масова информация, но Kickstarter внезапно я спря.

Съгласно описанието, Dot представляват слушалки-тапи, които имат много малки размери и тегло. Те са снабдени с микрофони, батерията им издържа 9 часа автономна работа, а зареждането й става чрез специално зарядно.

Успехът на проекта привлече вниманието на администрацията на сайта Kickstarter, която спря кампанията, но по традиция не даде обяснение за причината. На свой ред Айвън Кен пусна линкове към скрийншоти на CAD файловете на устройството и обяви, че ще пусне обяснение за случилото се по пощата на всеки, който желае. Голяма част от потребителите обаче вече са на мнение, че американецът ги мами и предлага фалшиво устройство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *