post

Новият флагман HTC U (Ocean) с настройваеми сензорни ръбове Edge Sense се очаква едва през втората половина на тази година, но вече можем да оценим неговият външен вид и ключовите параметри на устройството.

В интернет вече се появиха изображения на смартфона, показващи, че той е лишен от всякакви бутони. С помощта на настройваемите сензорни страни Edge Sense смартфонът може да се управлява просто като се стиска в ръката. Така може да се получи достъп до различни функции и възможности – да се стартира Камера и да се направи снимка, да се активира Google Assistant, да се включи/изключи светкавицата и т.н. Управлението чрез натиск върху ръбовете е възможно дори когато екранът е заключен. Технологията позволява не само да се разпознава натискът, но и силата, както и докосванията – кратко или продължително.

HTC U ще бъде снабден с подобрена основна камера с режим HDR+ и редица допълнителни функции за по-добър краен резултат. Сред тях са Smart Video Zoom, 3D Audio и Hi-Res Recording. Например, функцията Real-Time HDR scene detection ще позволи да се види резултатът с HDR+ в реално време, преди да се направи самата снимка.

От останалото можем да отбележим говорителите Multimedia BoomSound, четири микрофона за запис на обемен звук, фирмената технология за подобрение на качеството на звука  USonic, виртуалният помощник Sense Companion, който дебютира в HTC U Ultra и U Play, технологията HTC U Sense Link за връзка с РС и фирмения интерфейс HTC Sense 9.

Вече са известни и техническите характеристики на смартфона. В основата на устройството лежи системата-на-чип Qualcomm Snapdragon 835. Екранът е с диагонал 5,5 инча и резолюция 2560 х 1440, оперативната памет 4 или 6 GB, a флаш паметта – 64 или 128 GB в зависимост от модификацията. Основата камера използва сензор Sony IMX362 с резолюция 12 Мп, а предната – Sony IMX351 с резолюция 16 Мп.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *