post

Преди броени часове в интернет се появи първият трейлър на новия филм за Отмъстителите (Avengers), който ще бъде продължение на впечатляващия Avengers: Infinity War.

Първото, което става ясно от видеото, е името на новата лента – Avengers: Endgame. Това слага край на спекулациите, че е възможно продължението всъщност да си няма име и да се нарича просто Avengers.

Трейлърът показва последиците от сблъсъците на най-могъщите герои на Земята с лудия титан Танос (Thanos) в предишния филм.

Както знаем, Танос първо победи народа на Асгард, предвождан от Тор и Локи в космоса, след това – Тони Старк ака. Железния човек (Iron Man), Човека – паяк (Spider – Man), доктор Стрейндж и пазителите на Галактиката на своя роден свят Титан. Накрая той разби и другата група герои на Земята, включваща Капитан Америка, Черната вдовица, Скарлет Уич, Черната пантера, Брус Банер, Роуди ака. War Machine и много други.

В процеса на битките лудият титан се сдоби с всичките шест камъка на безкрая (infinity stones) – древни космически реликви, съществуващи още от преди създаването на Вселената ни, които имат невероятна мощ. С тяхна помощ, поставяйки ги на своята ръкавица Танос се превърна в най-могъщото същество в космоса и изпълни мечтата си – с едно щракване на пръстите да заличи половината от всички живи същества във Вселената.

В първия трейлър нашите герои се опитват да намерят решение как да отвърнат на титана, но всички изглеждат безпомощни. Все пак Капитан Америка и Наташа Романов ака. Черната вдовица споменават някакъв план, съмнявайки се дали то ще проработи. Накрая те откриват още един герой, който се очаква да играе важна роля в новата продукция – Човека мравка (Ant Man).

Над всичко това, някъде в космоса Тони Старк лети с полу – разрушен космически кораб и говори на маската от своя полу – разрушен костюм на Железния човек. Никъде няма и помен от героинята, на която се възлагат големи надежди в битката срещу Танос – Капитан Марвъл. Затова пък се завръща друг познат герой – Клинтън Бартън ака. Hawkeye.

Ето и самият трейлър:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *