post

След като го показа в реклама по време на церемонията за ръчване на Оскарите, Samsung представи официално Galaxy Z Flip на своето събитие Unpacked снощи, в което се включи и екип на Pixelmedia.bg. Вторият сгъваем модел на компанията е с формата на мида, а уникалното в дисплея му е тънкият стъклен слой, с който той е покрит.

Панелът е 6.7 инчов Dynamic AMOLED Full HD+, но въпреки стъкления слой отново има лека гънка на мястото на прегъване, която явно няма как да бъде избегната към момента. Външният екран е 1.1 инчов Super AMOLED и служи за получаване на нотификации, визуализиране на часа и приемане на обаждания.

Що се отнася до характеристиките – Galaxy Z Flip идва с процесор Snapdragon 855+, 8 GB оперативна и 256 GB вградена памет, без слот за microSD карти. Двойната батерия има общ капацитет 3300 mAh, а основната камера е двойна с два 12 мегапикселови сензора и поддържа Single Take Mode и Hyperlapse Mode. Предната камера е 10 мегапикселова.

Устройството тежи 183 грама и е дебело 17.3 мм в сгънато и 7.2 мм в разгърнато положение и ще се предлага в черно и лилаво.

„В Samsung се почувствахме окуражени от вълнението за Galaxy Fold. Galaxy Z Flip е важна следваща стъпка, тъй като ние се стремим да изградим категорията на сгъваеми устройства, като предлагаме на потребителите нов формат на корпуса, нов дисплей и най-важното – нов вид мобилно изживяване“, заяви д-р TM Roh, президент и директор на Mobile Communications Business в Samsung Electronics. „С уникалния сгъваем дизайн и потребителско изживяване на Galaxy Z Flip, ние предефинираме какво може да бъде мобилното устройство и какви възможности да осигурява то на потребителите.“

Samsung представи и своите партньорства с водещи доставчици на съдържание като Google, YouTube, Netflix и Microsoft, с което компанията ще разшири достъпа до ексклузивни филми, игри и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *