post

Вчера по случай Деня на детето Първи юни, със съдействието на VIVACOM, в Националната Априловска Гимназия в Габрово се проведе първият у нас онлайн турнир по математика.

По време на 30 минутното състезание 20 ученици от гимназията премериха своите знания и умения, използвайки онлайн платформата – MatheManiа. Те се състезаваха в реално време на предоставени от VIVACOM таблети, решавайки различни математически задачи.

Класиралите се на първите три места ученици получиха и специални награди.

Турнирът демонстрира ползите от технологиите в съвременното образование и представи една добра идея за превръщане на учебния процес в приятно занимание, което провокира желанието и интереса на учениците да развиват своите знания.

Мобилното приложение MatheMania, чрез което се реализира турнира, беше един от победителите в тазгодишното издание на 54-часовия StartUp weekend, който се проведе в централата на VIVACOM през месец април. Проектът спечели второ място на конкурса и получи подкрепа от телекома за своята реализация.

Можете да свалите мобилното приложение MatheMania ексклузивно от VIVA Apps или да разгледате играта на www.mathemania.org.

„MatheMania е единствената по рода си математическа игра, която свързва участници от цял свят в състезание в реално време. Играчите си създават профил, чрез който участват в турнири, събират точки, печелят награди и се забавляват. Играта предлага различни по вид и трудност задачи за бързо смятане и реакция, които са подходящи за ученици, родители, учители и хора с интерес към личностно развитие.“ – споделя Дарин Маджаров, един от основателите на мобилното приложение.

Дарин Маджаров е възпитаник на Националната Априловска гимназия, магистър по електроника и компютърни науки от Jacobs University в Бремен и основател на онлайн платформата Уча.се. Сайтът придоби голяма популярност у нас с над 1300 видеоурока по математика, физика, химия, биология, английски език и други, изгледани повече от 2 300 000 пъти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *