post

Първият български тракер за домашни любимци – MyKi Pets, вече е факт. Устройството е разработка на българската IT компания „Алтерко Роботикс“, а предпремиерата му се състоя на най-голямото изложение за потребителска електроника IFA в Берлин (2 – 7 септември). В немската столица компанията за първи път показа MyKi Pets, който съвсем скоро предстои да бъде пуснат в продажба.

„Целта на MyKi Pets е да помага на стопаните да открият изгубените си кучета, котки и други животни възможно най-бързо“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Алтерко Роботикс“. „Само един поглед в интернет показва, че ежедневно десетки собственици губят своите домашни любимци. Facebook и блоговете са пълни с обяви от стопани, които се надяват да ги намерят. Това е един изключително наболял проблем и нашата мисия е с MyKi Pets да го разрешим“, поясни той.

Никога повече изгубени

С практичния си дизайн и размери (40мм/35мм/15мм) MyKi Pets е подходящ както за малки, така и за големи домашни любимци. Устройството работи със SIM карта и позволява на стопаните да засичат къде се намира техният любимец чрез GSM сигнала на мобилните клетки, GPS сигналите от сателити и Wi-Fi мрежите.

Благодарение на MyKi Pets собственикът на домашния любимец получава информация за местонахождението му по всяко време директно на телефона. Това става през специално разработеното мобилно приложение MyKi Pets. Както при MyKi – детският часовник на компанията, така и при MyKi Pets може да бъдат задавани зони на сигурност. Ако домашният любимец напусне тези безопасни локации, то стопанинът му веднага ще получи нотификация на телефона си.

„След успешния старт на нашия детски GPS/GSM часовник MyKi, създаването на устройство, с което да следите локацията на домашния си любимец и което да гарантира, че никога повече няма да го изгубите, бе логичен ход за нас“, коментира Димитър Димитров.

Функция без аналог

Като допълнениe MyKi Pets има уникална функция, която нито едно друго конкурентно устройство в света не притежава. Това е възможността да научите домашния си любимец да изпълнява команди, които му изпращате чрез натискане на бутони от мобилния си телефон. Независимо къде се намира той, вие можете да му подадете команда и той да дойде при вас, без да го викате или да подсвирквате. Освен това батерията на MyKi Pets е изключително мощна. С едно зареждане тя издържа до 7 дни.

Други характеристики на MyKi Pets без аналог са Wi-Fi локализацията и неговото тегло. Това е най-лекият тракер от всички налични на световния пазар – тежи само 28 грама.

Наличност

В България официалното представяне на MyKi Pets ще се състои в края на месец септември. Продажбите ще стартират в началото на октомври.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *