post
  • Новите четириядрени Ryzen™5 2400G и Ryzen™ 3 2200G чипове съчетават високопроизводителна Radeon “Vega” архитектура със “Zen” CPU в един кристал – 

AMD представи най-мощната в света графика в настолен процесор с пускането на два Ryzen™ APU с вградена Radeon™ Vega графична подсистема. Процесорите AMD Ryzen™ 5 2400G и AMD Ryzen™ 3 2200G комбинират 4 от най-новите “Zen” CPU ядра с Radeon “Vega” архитектура в един чип, като обединяват водещи системна и графична производителност на цени съответно от $169 и $99 (щатски долари, крайна препоръчителна цена в САЩ).

ВИСОКОПРОИЗВОДИТЕЛНА ИЗЧИСЛИТЕЛНА РАБОТА

Процесорът Ryzen 5 2400G осигурява:

  • Производителност само от един чип, която е еднаква на тази от комбинацията на Intel Core i5-8400 (струващ $199 USD) с NVIDIA GeForce GT 1030 дискретна карта (струваща $89 USD);
  • До 156% по-висока графична производителност от вградената графика на Intel Core i5-8400;
  • До 21% по-висока системна производителност от Intel Core i5-8400;
  • До 39% по-висока графична производителност при овърклок.

 СЪВМЕСТИМОСТ С ДОСЕГАШНАТА ПЛАТФОРМА

Като потвърждение на ангажираността на AMD за дългосрочна стабилност на платформата, настолните Ryzen APU поддържат същата Socket AM4 инфраструктура, както досегашните Ryzen™ CPU за десктоп РС. Следователно, новите процесори са съвместими със съществуващата AM4 екосистема от над 120 дънни платки, които изискват само актуализация на BIOS-а.

ОТКЛЮЧЕНА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Както всички настолни процесори AMD Ryzen, новите Ryzen APU са отключени за настройка на производителността на CPU, DRAM, и GPU чрез софтуера за овърклок AMD Ryzen™ Master , за да могат потребителите да се радват на максимума от своите машини.

НАЛИЧНОСТ

Процесорите Ryzen  с вградена Radeon Vega графика за настолни РС са вече на пазара, чрез глобалните търговски вериги и партньори на AMD, заедно с широката гама AM4 дънни платки текущо присъстващи на пазара. През следващите месеци се очакват интересни системи от водещите OEM производители на базата на новите APU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *