post

Първите устройства с Android Oreo Go ще се появят на пазара още този месец в Индия, като според информация от местните медии Google е сключила партньорства с индийски производители, сред  които Micromax, Intex, Lava и Karbonn, а самите телефони ще се предлагат на изключително ниски цени.

Първият Android Go смартфон ще бъде дело на Micromax и продажбите му ще започнат още през януари на цена от 2000 рупии, или близо 31 долара. Очаква се и останалите местни производители да представят своите модели през следващите седмици, но за момента няма обявени точни спецификации на устройствата.

Всъщност платформата Android Go беше разработена именно за бюджетни телефони с 1GB или по-малко оперативна памет и ще работи със специалн създадени версии на основните приложения на Google, които зареждат по-бързо и заемат по-малко място. Основната цел на всички тези партньорства на Google е да наложи смартфоните си на огромния индийски пазар, който обаче е особено чувствителен на тема цена. Около 50% от потребителите в Индия, все още не са преминали към смартфони, а проучванията сочат, че именно 30 долара е границата, при която огромната част от тях биха изоставили своите обикновени телефони, в името на новите технологии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *