post

За първи път пред развълнуваната публика в зала Fira Gran Via на Световния мобилен конгрес в Барселона бе осъществена операция на живо с помощта на директна 5G връзка. Конгресът събра над 100 000 представители на телеком операторите, производителите на крайни устройства, мобилни приложения и медиите, сред които и журналист от Pixelmedia.bg.

Операцията се осъществи със съгласието на пациента и в нея участваха екип от лекари от болница Hospital Clinic Barcelona. По време на процедурата медиците отстраниха раков тумор от дебелото черво на пациента като следваха инструкциите на Д-р Антонио Мария де Лейси, началник на отделението по гастроинтестинална хирургия на болницата.

Д-р Лейси направляваше екипа си от повече от пет километра разстояние, благодарение на жива 5G видео връзка. С помощта на телестратор той очерта област от тялото на пациента и даде инструкции на екипа си да се придържат към нея. Експертът посочи и проблемните зони, които ако бъдат засегнати, това може да навреди на пациента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *