post

Според проучване на независима анализаторска компания оригиналните мастилници на HP осигуряват средно 34,7% повече отпечатани страници от тези на съвместимите марки и на веригите за пълнене на мастилници, които се предлагат в Европа. Резултатите са на базата на тестове, извършени от QualityLogic, при които са сравнени мастилниците HP 45, 78, 56, 57, 334 и 339 с продуктите на водещи марки напълнени / съвместими консумативи и вериги за пълнене на мастилници. Можете да се запознаете с цялото проучване на http://www.qualitylogic.com/2010hpinktestemea.pdf

В проучването са тествани повече от 1000 мастилници и са сравнявани оригиналните консумативи на HP с девет добре познати европейски марки за съвместими / напълнени консумативи и вериги за пълнене на мастилници. Основните резултати от проучването са следните:

– в теста за среден брой отпечатани страници оригиналните мастилници на HP са произвели 34,7% повече страници от съвместимите алтернативи, а в някои случаи с консумативите на HP са отпечатани до 350 страници повече от другите тествани мастилници

– при тестовете за надеждност съвместимите / напълнените консумативи средният процент на повреди е 15,7%. За оригиналните мастилници на HP резултатът е само 1%

„Тези резултати показват, че оригиналните мастилници на НР осигуряват по-добро качество и стойност от напълнените и съвместимите предложения“, коментира Дейвид Раян, Вицепрезидент Мастиленоструйни продукти и уеб приложения, „Решения за печат“(IPG) в HP.

„Потребителите могат да разчитат на по-голям брой отпечатани страници и надеждност с оригиналните консумативи на HP. Напълнените и съвместимите алтернативи отпечатват по-малко страници и имат много по-голям шанс да се повредят,“ допълва той.

Напълнените мастилници са показали различни дефекти, включително неравномерно нанасяне на цветовете, което не може да се оправи с изчистване на мастилницата; повреда в мастилницата, която спира процеса на печат; смесване на цветовете; значителни течове и разпадане по време на инсталацията.

В теста са включени общо 920 напълнени и 102 оригинални мастилници на HP. Използвани са общо 19 мастилници за моделите HP Deskjet 930 и 970, 11 мастилници за HP Deskjet 5650 и 15 за HP Deskjet 6940.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *