post

Себестойността на един Samsung Galaxy S8 е точно $307.50 на бройка. Сумата е резултат от анализ на IHS Markit, съобщава Sofpedia.  Това прави Galaxy S8 най-скъпият модел от серията досега.

Той е с цели $43.34 по-скъп отколкото е нормалният Galaxy S7 и с $36.29 по-скъп от Galaxy S7 edge. Анализът на IHS Markit посочва, че Samsung плаща общо $301.60 за всички компоненти на телефона. Самият процес по сглобяване пък струва $5.9. Един от най-скъпите компоненти са чиповете за NAND флаш паметта и DRAM модулите – общо $41.50. Батерията с капацитет 3000mAh пък струва само $4.50.

Цените на Galaxy S8 започват от около $720. Samsung обаче не прибира всичките $412.5 разлика. Голяма част от парите отиват за дистрибуторите, магазините, фирмите за доставки, както и мита в някои държави. Samsung не разкрива каква част остава за самата компания.

IHS Markit все още не е разглобила и анализирала Galaxy S8 Plus. Очакванията са, че този модел ще е малко по-скъп, но не с много, защото голяма част от компонентите са еднакви.

Според Samsung, S8 вече се радва на доста голям интерес. Компанията обяви, че предварителните поръчки само в Южна Корея вече са над 1 млн. и са надскочили досегашните рекорди.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *