post

Представените на 25 февруари в Барселона Galaxy S9 и S9+ вече са достъпни за предварителна поръчка на ключови пазари като Корея и САЩ, а в магазините ще могат да бъдат намерени на 16 март, но технически първите корейски купувачи започнаха да получават устройствата преди няколко дни. По-конкретно това се случи на 9 март, след като 180 000 смартфона бяха разпространени чрез трите мобилни оператора. Всъщност това не е малка цифра, но е значително по-ниска от 260 000 в първия ден на Galaxy S8 миналата година.

Този 30% спад в местното търсене е в синхрон с доклад от миналата седмица, който визира новия флагман на компанията и очевидно е в разрез с нейните високи очаквания. В дългосрочан план обаче, Samsung продължава да прогнозира по-високи продажби на Galaxy S9, очаквайки около 41 милиона доставени устройства, като този брой може да бъде коригиран според пазарните условия.

Вътрешната цел, която гигантът си е поставил е 43 милиона бройки, който се разглежда от анализаторите като „достатъчен“ и би представлявал рязко увеличение с 5%, спрямо комбинираните продажби на S8 и S8+, както и 10% скок, спрямо тези на S7/S7 Edge. Трябва да отбележим обаче, че търсенето на смартфони като цяло се забавя, в сравнение с това преди няколко години, което със сигурност ще окаже влияние върху плановете на компанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *