post

Ако си мислите, че едночасова сесия на Candy Crush или похарчените за допълнителни топки в Pokemon Go 10 долара, са доказателство за вашето пристрастяване към игрите за смартфони, то случай от последната седмица ще ви убеди, че това съвсем не е така.

21 годишна жена от северозападната китайска провинциа Шанси, чието истинско име не се споменава, се озова в болница, след като направи 24 часов маратон по игра на своя смартфон, което доведе до ослепяването й с едното око.

Жената твърди, че смартфоните са единстевното й хоби и прекарва уикендите и нощите в игра на тях, като жертва часове от почивката и съня си, но това определено не се е отразило добре на здравето й. След като си направила 24 часов маратон, тя усетила постепенно затъмняване в едното око, но въпреки това не спряла да играе, докато напълно не престанала да вижда с него. Лекарите в болницата я диагностицирали със състояние, известно като оклузия на ретиналната артерия, което се дължи на интензивното и постоянно взиране в екрана на телефона. За съжаление прогнозата въобще не е добра, тъй като оклузията причинява пълна загуба на зрението, което може да се възстанови едва до 20-30%.

Според медиите, жената работи като счетоводител, но прекарва свободното си време играейки на смартфона си почти постоянно. След като се събуди в 6.30 сутринта, тя започвала маратона си до обед и го допълвала с още два часа игра преди лягане, а това се повтаряло всеки ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *