post

Ако стандартните селфита вече са ви омръзнали и сте горд притежател на iPhone X, имаме любопитно предложение за вас – Bellus3D FaceApp. Това е приложение, създадено от едноименния стартъп, което използва забележителната TrueDepth камера на десетия юбилеен модел iPhone, за да създаде ярки триизмерни модели на главата ви и макар, че още е в бета версия, вече може да бъде изтеглено от App Store. Bellus3D FaceApp и е доста обещаващо, тъй като ви позволява да уловите сканиранията на лицето си с висока разделителна способност, качество и ярки детайли, които преди това бяха постижими само със скъп, самостоятелен, 3D сканиращ хардуер.

Как работи всъщност FaceApp? За да извърши сканирането, приложението ще поиска да центрирате телефона и бавно да въртите главата си за около 10 секунди, като през това време заснема около 250 000 уникални точки, чиито данни за лицето ви използва за да извърши реконструкцията, а изображението може да бъде завъртяно, увеличавано и позиционирано на екрана. Триизмерните модели могат да бъдат зааметявани като видео албум и качвани във Facebook, а в бъдеще технологията би могла да намери приложение в игри, виртуални грим сесии, медицински приложения и прочие.

Нещо повече, Bellus3D планира да пусне свой собствен SDK Face за iOS, като се надява, че това ще позволи на разработчиците от трети страни да добавят подобни възможности в своите приложения за iPhone X и неговите наследници. Можете да се регистрирате и да изпробвате FaceApp в неговата бета версия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *