post

Twitter ще актуализира приложението си за iOS, за да позволи на всички потребители да избират кой може да отговаря на техните постове. Компанията тества функцията “conversation participants” с ограничена група потребители от май, но изглежда тя вече е готова за по-широко представяне.

Функцията се появявя на екрана за композиране на съобщение, като поле над клавиатурата, на което пише “Всеки може да отговори”. Докосването му предлага три опции за избор – всеки, само хора, които следвате, или само хора, които споменавате. Постовете с ограничения са етикетирани, а иконата за отговор е оцветена в сиво, така че да е ясно, че не всички могат да отговорят. Дори и тогава обаче, всички могат да преглеждат, или препращат поста и да го харесат.

Функцията трябва да помогне за намаляване на онлайн злоупотребите и тормоза, а потенциално може да се използва и за насърчаване на по-фокусирана дискусия с избрани потребители в социалната платформа. Въпреки, че описанието на последния ъпдейт ясно говори за въвеждането й, тя все още не е достигнала до всички потребители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *