post

Google обяви множество нои функции за приложението си за съобщения, с които отново се опитва да го направи жизнеспособен конкурент на iMessage. Новите функции включват реакции и предложения за стикери, но са достъпни само за устройства, на които RCS чатът е активиран.

С помощта на Reactions можете да реагирате на съобщение, като изберете от набор анимирани реакции, вместо да пишете отговор. За да изпратите реакцията, просто натиснете по-дълго на съобщението и изберете съответната иконка.

Втората нова функция е предложения за стикери, която работи в тандем със Smart Reply, при условие че сте я активирали. Сега, когато получите съобщение, предложенията за стикери автоматично ще се появят заедно с текстовите.

Освен това, когато потребителите кликнат върху изображение с интерфейса на камерата в приложението, ще видят бутон за редактиране, който ще им позволи да добавят текст, или да драскат върху него с различни четки. Ако искате да придадете на съобщенията си по-личен характер, вече ще можете да изпратите и аудио отговор, като просто задържите бутона с микрофонче, който се намира в лентата за композиране.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *