post

На започналото днес технологично изложение IFA 2010 в Берлин се състоя официалната премиера на новата серия графични процесори NVIDIA GeForce 400M. Те ще бъдат основните градивни елементи за преносимите компютри от ново поколение, използващи технологиите NVIDIA Optimus и NVIDIA 3D Vision, които ще бъдат достъпни от водещи производители (в това число Acer, Asus, Dell, Lenovo, Samsung и Toshiba и други).

Новата серия графични процесори NVIDIA GeForce 400M включва:

– за ентусиастите: GeForce GTX 470M и GTX 460M

– за редовите потребители: GeForce GT 445M, GT 435M, GT 425M, GT 420M и GT 415M

Основен компонент в новата серия GeForce 400M е поддръжката на технологията NVIDIA Optimus. Тя позволява удължаването на живота на батерията, като активира дискретния графичен процесор само когато той е необходим. Тази технология е определяна от специалисти и анализатори като най-значима при мобилните компютри през последните години.

Серията NVIDIA GeForce 400M е първото поколение графични процесори на базата на NVIDIA Fermi архитектурата, разработени специално за Microsoft DirectX 11 и предназначени за преносими компютри. Те могат да осигурят на един ноутбук отличен живот на батерията, комфортно възпроизвеждане на мултимедия с висока резолюция – онлайн и офлайн и разбира се отлична 3D производителност за комфорт при игра на любимите ви игри.

С възможност за до 5-кратно по-висока скорост (при компресия) с цел качване на HD видеоклипове във Facebook и до 10 пъти по-добра производителност в хитови игри като StarCraft II, графичните процесори от серията GeForce 400M определено се превръщат в перфектен избор при покупката на нов лаптоп.

Серията GeForce 400M също така може да осигури възпроизвеждането на впечатляващо стереоскопично 3D съдържание за геймърите, кинолюбителите и ентусиастите фотографи, като за целта е необходимо добавянето на очила с активен затвор NVIDIA 3D Vision и 3D-съвместим екран.

3D Vision осигурява поддръжка за широк набор от 3D съдържание, в това число над 425 игри, Blu-ray 3D филми, 3D снимки и поточно 3D видео в интернет.

Първите модели преносими компютри, които са на базата на графични процесори от серията GeForce 400M и идват с интегриран 3D-съвместиме кран и 3D Vision очила в комплекта ще бъдат Acer Aspire 5745DG с GeForce GT 425M и Asus G53Jw с GeForce GTX 460M.

В допълнение, с помощта на NVIDIA 3DTV Play софтуера, потребителите ще могат да включат своя мобилен компютър към 3D телевизор и да възпроизвеждат разнообразно 3D съдържание, включително и игри на голям екран у дома.

Само графичните процесори NVIDIA GeForce предлагат допълнителните “Graphics Plus” възможности като например:

– поддръжка на технологията NVIDIA 3D Vision за възпроизвеждане на стерео 3D съдържание

– поддръжка на технологията PhysX за постигане на по-реалистично пресъздаване на физични взаимодействия и ефекти

– поддръжка на технологията CUDA за GPU ускорение на изчислението в различни приложения

– NVIDIA Verde драйвери за мобилни компютри за максимална стабилност и производителност

– поддръжка на софтуера NVIDIA 3DTV Play за свързване на 3D Vision-базирани преносими и настолни компютър към 3D-съвместими телевизори

Acer, Asus, Dell, Lenovo, Samsung, и Toshiba вече обявиха първите си модели преносими компютри с новата серия графични процесори GeForce 400М, като OEM производителите съвсем скоро трябва да последват със своите предложения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *