post

Неизвестен служител на компанията “Qualcomm” тези дни оповести интересни факти около мобилния процесор “Snapdragon 1000” с кодовото име “SMD 1000”предназначен за компютри.

Чипът е произведен за ОС Windows 10 за архитектурата ARM и се очаква да бъде продължение на “Snapdragon 850”.

Очаква се този процесор да е с по-мощен чип от предшественика си и да се използва за процесорите на “Intel” Core от серията Y и U. Те са с мощност 4,5W и 15W и могат да бъдат използвани в таблети, лаптопи и ултрабуци. Чипът е с мощност от 6,5 W за CPU, като за цялата интегрална схема ще бъде 12W.

Тестовата версия на Snapdragon 1000 ще разполага с 16 LPDDR4X, което представлява синхронизирана DRAM памет с двойна скорост за пренос на данни, предназначена за мобилни компютри и два преносими 128 GB диска. Също така ще поддържа 802.11ad gigabit Wi-Fi, gigabit LTE и нов контролер за управление на захранването.

Размерът на чипът е 20×15 mm, за разлика от Snapdragon 850 и за разлика от обикновените лаптоп чипове няма да е запоен за дъното, а ще има сокет процесор.

Очаква се чипът да е с ARM Cortex-A76 и да е по 7 nm технология. По отношение на производителността, този процесор трябва да е на нивото на процесорите Intel Skylake от U-серията от 2017 г. Чипът ще работи при напрежение от 12W и ще предлага висока производителност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *