post

 

 

Безплатната регистрация за събитието стартира на 20 август

 

 

Отмина ли „хайп“-ът по 3D технологиите? Историите за 3D принтирани къщи и сърца все още ли звучат като научна фантастика? След шума и вълнението, може би вече е време да се заемем с истински полезните приложения на 3D принтирането, но дали не е твърде рано да говорим за ползите за обикновения потребител?

 

Второто издание на балканската конференция за 3D принтиране Additive Days идва на 4-6 октомври в София, за да отговори именно на тези въпроси. Събитието си поставя за цел да представи фактите зад реалните приложения на технологията, отвъд „научно-фантастичните“ атрибути, които често ѝ приписват. Именно затова организаторите решават да проведат събитието под мотото “Beyond the hype”.

 

През последните години слушахме много (не)вероятни истории за това как 3D принтирането променя света. Да, това наистина е така. Тази технология ни дава възможност да произвеждаме само това, от което имаме нужда, но и по-важно: там, където имаме нужда, и когато имаме нужда. Все още обаче липсва знание за това как да имплементираме и впрегнем тези възможности. Именно на тези теми искаме да обърнем внимание и да се впуснем заедно в последните реални приложения по света и у нас.“, споделя Боян Пехливанов, управител на B2N, компанията организатор на събитието.

 

Събитието Additive Days ще се проведе между 4 и 6 октомври в Sofia Tech Park и ще е разделено в няколко отделни формата, насочени към различни аудитории, така че всеки – от представителите на бизнеса до феновете на технологиите – да получи информацията и отговорите, които го вълнуват. Конференцията ще се проведе на 4 и 5 октомври и ще представи лектори от цял свят, които ще споделят последните тенденции в технологиите, както и реални практически приложения. Организаторите отново залагат и на изложбен и демонстрационен панел, който заедно с уъркшоп занимания с водещи експерти от балканския полуостров, да доведе потребителите по-близо до приложенията на 3D принтирането.

 

Като тематика, тази година конференцията се фокусира върху 4 ключови индустрии:

  • Инженерство – където 3D принтирането е водещ фактор за иновации още от самото си появяване;
  • Медицина – където 3D принтирането прави здравеопазването достъпно във всяко кътче от света;
  • Дизайн – където компании и университети комбинират иновативни технологии с традиционни материали, за да създават устойчиви конструкции и сгради;
  • Образование – където 3D принтирането трансформира начина, по който студентите учат и работят заедно.

 

По темата за 3D принтирането в хирургията ще говори Ларс Брауърс – изследовател, който учи за хирург, и пионер в сферата на 3D принтирането. Той изучава ползите от 3D принтирането и виртуалната реалност при лечението на сложни фрактури. През декември 2017 година заминава със стария си автомобил за Сиера Леоне, оборудван само с 3D принтер (Ultimaker 2+), за да разработи устойчив начин за подобрение на протезите за ръце и крака за хора с увреждания. Днес, 2 години по-късно, 3D принтирана медицинска лаборатория функционира в болницата там, а Ларс получава грант от холандския фонд Albert Schweitzer.

 

По време на Additive Days 2019 ще можете да научите повече за неговата история и възгледи за бъдещето на технологията, както и на редица други експерти от цял свят. Очаквайте скоро детайлна информация за програмата и лекторите на събитието.

 

А дотогава не пропускайте да се регистрирате за Additive Days 2019 тук: https://add-19.typeform.com/to/wnU6xI?s=med

Регистрацията е задължителна и безплатна.

 

Следете актуална информация на www.additivedays.com или във Фейсбук тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *