post

Производителят на спортна екипировка Oakley и двукратният победител в голф турнира “Мастърс” Буба Уотсън представиха първата серийна летяща количка за голф. Тя е предназначена да замени именно познатите голф колички, но се предлага свободно на пазара и може да бъде използвана навсякъде.

Bubba’s Jetpack, както е наречено возилото, използва роторен двигател с мощност 210 к.с., който е свързан със сложна система от пропелери. Задвижването позволява летене със скорост 75 км/час на максимална височина от 915 метра, съобщи investor.bg.

Летящата машина е оборудвана с всичко, което може да бъде намерено в една професионална количка за голф – стикове, поставка за чаша и др. Tя дава възможност на играча да види терена от птичи поглед и така по-добре да разчете ходовете си.

Bubba’s Jetpack е вече в продажба, като струва 200 хил. долара. Използването на уреда изисква специална подготовка, както и сертификат.

Това не е първият съвместен проект на Oakley и Буба Уотсън. Преди около три години те показаха друга интересна количка за голф, която бе базирана на ховъркрафт (всъдеход на въздушна възглавница).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *