post

В рамките на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас бе представен сгъваем мини скутер, наречен Xcooter. Любопитно при модела е, че може лесно да се сгъва, собственикът му прибира стойката и той се превръща в багаж.

Мини – моторът за секунди достига скоростта на своите големи събратя, но е много по-маневрен, поради което падането е почти невъзможно. В модела няма нищо излишно – овален скоростомер на кормилото, отляво е спирачката, фарът и звънец, чийто писклив тон предупреждава пешеходците за вашето приближаване.

Скутерът е проектиран за придвижване на къси и средни разстояния основно в градска среда. Преносим е, можете да го качите в автобуса и е компактен – можете да го съхранявате в офиса или в дома си. Разполага с 36-волтова литиево – йонна батерия, която се зарежда със стандартно зарядно за 4 часа. Зарядът е достатъчен за изминаването на 15 мили със скорост от около 17 мили в час.

И най-важното: Xcooter се определя като велосипед заради скоростта, която развива и за него не се изисква шофьорска книжка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *