post

Всеки български гражданин ще се сдобие с нов телефон съвсем безплатно в рамките на нова държавна инициатива “безусловен базов смартфон”. Това реши Министерския съвет на заседанието си.

“Безусловният базов доход може и да не сработи в няколко държави, но причината затова е, че е въведен неправилно. Ние решихме, че вместо пари всеки гражданин трябва да получи нов смартфон, с който да чете новините за българския политически живот и да споделя във Facebook мнението си по различни незначителни въпроси” – сподели източник от правителството.

В рамките на инициативата ще бъдат предлагани само най-новите флагман модели на водещи производители като Samsung и Apple.

Държавно – спонсорираните смартфони ще вървят в комплект с приложенията “харесай Бойко”, “Виртуално рязане на лентички” и “Автоматично плащане на данъци”.

За да се сдобият с новото устройство, гражданите ще трябва единствено да имат навършени 18 години и да напишат “есе”.

Ако тази новина ви се струва невероятна, има защо – за съжаление тя е първоаприлска шега. Редакцията на Pixelmedia.bg ви честити деня на шегата и напомня на българското правителство, че никога не е късно да я превърне в истина. 😉

One thought on “Правителството въвежда безусловен базов смартфон

  1. Е поне да я бяхте измислили леко подвеждащо в началото, а не още от заглавието да се разбира, че става дума за измислица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *