post

Galaxy S8 още не е достигнал до магазините, но първите сулхове за неговия наследник вече се появиха в мрежата. Както знаете през последните години Samsung не успява да запази в тайна плановете си за бъдещи устройства и техните характеристики изтичат месеци преди премиерата. Фактът, че за Galaxy S9 започна да се говори толкова рано означава, че работата по него вече е в ход и той може би ще дебютира по-рано от очакваното. Всъщност компанията трябваше да отложи премиерата на S8, докато се занимаваше с изтеглянето на злополучния Note 7 от пазара и правеше последни проверки, за да се увери, че неговата съдба няма да сполети и новия й флагман. Според нов доклад на The Bell, именно провалът на Note 7 е в основата на ранното започване на работата по Galaxy S9.

“От края на миналия месец, екипът, който се грижи за дисплеите вече работи с цел да предостави прототипите за тестове още през април“ твърди източникът. „Около месец след дисплея се очакват и други ключови модули да влязат в разработка“.

Подобно на своя предшественик, Galaxy S9 ще дойде в два размера, но повече подробности за тях не се споменават в доклада. За сметка на това там фигурира бъдещия Note 8, известен още с кодовото си название „Project Great”, който също е в процес на разработка. Той ще притежава 6.32 инчов Infinity дисплей със сензор за пръстови отпечатъци, вграден в него – нещо което Samsung не успя да направи в Galaxy S8. The Bell съобщава също така, че DJ Koh е заявил пред репортери, че Samsung работи по сгъваем телефон, но датата на премиерата му все още не е известна. Всъщност по-рано тази седмица излезе информацията за този модел, който ще носи името Galaxy X и ще излезе на пазара по-късно тази година, вместо след две, както твърдяха предишни слухове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *