post

Въпреки, че на пазара има много лаптопи с актуалните видео карти на Nvidia – RTX 2080, започна да се появява информация за новата RTX 2080 Super Max-Q. Главната разлика между десктоп картите и Max-Q е в честотата на работа на процесора и волтажа, които са намалени значително, за да се постигне по-добра енергоефективност и по-дълъг живот на батерията.

Интересното е, че от информацията, която е достъпна в сайта на Geekbench, виждаме че лаптопът е с все още необявеният процесор Intel Core – i9 – 10980HK, гарантирайки, че ще видим доста мощна машина, която няма да е за пренебрегване. Към този момент няма подробна информация относно другите характеристики на преносимото устройство, нито пък за марката, но това което можем да очакваме е, че видео каратата RTX 2080 Super Max-Q ще разполага с пълният капацитет от 3072 Cuda ядра, също както настолната версия.

rtx2080super-maxq

Nvidia rtx 2080 super-maxq

Освен това, тя ще има 8GB GDDR6 памет, работеща с 256-bit шина, а честотата на ядрото се очаква да е 1.23 GHz. Все още няма данни за скоростта на паметта но очакванията са, че тя ще е малко по-ниска от тази на настолните версии.
Големият плюс е, че според графиката, картата разполага с всички 48 RayTracing ядра, точно както при компютърната версия.

Относно производителността само можем да предполагаме, че ще е доста по-ниска от тази, която можете да видите при настолните компютри, но все пак и консумацията, най-вероятно, ще бъде ограничена до 80-90W.|

Заглавна снимка: NVIDIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *