post

След като пусна на пазара смартфон с вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци, Vivo показа и нежеланието си да следва тенденцията, наложена от Apple с нейния iPhone X.

Находчивата китайска компания всъщност тайно работи върху редица новаторски технологии, които й позволяват да не прави компромиси в търсенето на дизайн с дисплей от край до край. Разбира се безрамковият смартфон все още не е факт, но Vivo NEX се доближава максимално до това понятие. Изключителната конструкция Ultra FullView е създадена благодарение на подобрен сензор за пръстови отпечатъци, вграден в екрана и 8 мегапикселова камера, която се нуждае от малко повече от секу,нда, за да изскочи от скривалището си. Производителят гарантира, че мотолчето, задвижващо тази камера, ще издържи над 50 000 активирания, а извънредно големият 6.59 инчов FHD+ Super AMOLED дисплей съдържа и технологията Screen SoundCasting, която премахва необходимостта от традиционния преден говорител, като изпраща вибрации през самия дисплей, които създават звука.

Vivo NEX е задвижван от процесър Snapdragon 845 и разполага с 8 GB оперативна и до 256 GB врадена памет, а останалите му екстри включват 4000 mAh батерия, двойна задна камера 12 + 5 мегапиксела и базираната на Android 8.1, FunTouch 4.0 с усъвършенставни AI възможности. Всичко това идва и на разумна цена, която започва от 700 долара и достига до 780 долара за конфигурацията с 256 GB памет. Компанията предлага и още един вариант Vivo NEX A, който е с процесор Snapdragon 710, 6 GB оперативна и 128 GB вградена памет, без сензор за пръстови отпечатъци, но със същата изскачаща камера и SoundCasting технология, на цена от 610 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *