post

За пръв път в историята достъпът до интернет интернет през Android устройства е по-голям, от колкото през Windows. Никога до сега мобилната платформа не е успявала да надмине тази за песонални компютри и Google с право може да се гордее с този факт.

Трябва да отбележим, че всъщност преднината на Android устройствата, използвани за достъп до мрежата, пред Windows през миналия месец е много малка, но все пак тя съществува и това е едно добро постижение.

statcounter_os_market_share_worldwide_march_2017

През март 2017 година мобилната операционна система на Google отбелязва 37.93% в статистиката за цял свят, докато Windows държи 37.91%.

Тази победа в надпреварата, статистиката за която която датира от 2012 година насам, се дължи на няколко причини и една от тях е скоростта, с която се продават устройствата с Android в страни като Китай и Индия. Следващият важен фактор е тяхната достъпна цена, в сравнение с iOS например, тъй като телефон с тази операционна система вече може да се намери на пазара и за по-малко от 100 долара, които обаче съвсем не са достатъчно за персонален компютър, или за устройство с iOS или OS X. До сега Google печелеше тази надпревара само пред своя основен конкурент в лицето на Apple, но днес вече гигантът наистина може да се гордее с постижението си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *