post

Миналата седмица популярното приложение Shazam получи актуализация, която му донесе пълен редизайн за пръв път, от както Apple обяви придобиването на британската услуга за разпознаване на музика. С ъпдейта са добавени някалко нови функции и промени и докато това по принцип не би ни направило впечатление, сега може би подсказва плановете на компанията за платформата и начина, по който тя би могла да осъществи по-дълбоката й интеграция с Apple Music.

Екранът с резултатитекояйто се появява когато потребителят идентифицира песен вече е опростен, липсват многото опции за споделяне и имаме голяма снимка на изпълнителя. Докосването й извежда допълнителна информация за песента. Останалите промени в интерфейса включват опростено меню за резултати от песни, което предоставя текстове, клипове и други подробности за изпълнителя на едно място. Ако Shazam е свързан към Apple Music или Spotify, потребителите вече лесно могат да добавят песента към плейлистата си само с едно докосване. На лице е и нова функция за синхронизиране с текст, чрез която приложението показва текста на песента в реално време.  Тя е много подобна на тази на Spotify, която се захранва от Genius. 

Всички тези промени може би са индикация за плановете на Apple, свързани с Shazam. От друга страна приложението получава редовно малки актуализации, от както гигантът закупи компанията. Това предполага, че гигантът може да продължи да я поддържа като самостоятелна услуга и приложение, поне в близко бъдеще. Всъщност покупката на Shazam още не е финализирана, така че всякакви спекулации за това, как Apple може да използва услугата, трябва да се пиремат с малко недоверие. Наскоро Европейската комисия заяви, че няколко държави са поискали разследване на придобиването, позовавайки се на опасенията, че сделката може да застраши конкуренцията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *