post

Преди седем години полицаи с очила за допълнена реалност можеха да се видят само по филмите или в компютърните игри. Сега обаче това става реалност благодарение на шлема Microsoft HoloLens и приложението Scene of Crime Application от компанията Black Marble.

Програмата е призвана да помогне на служителите на правоохранителните органи да изследват местопрестъпленията. Чрез HoloLens полицаите могат да събират доказателствен материал без да го докосват, като отбелязват уликите с виртуални маркери. Впоследствие Scene of Crime Application ще позволи на следователите да се “върнат” на мястото на произшествието даже ако всички улики вече са унищожени.

Още едно приложение, разработвано от Black Marble за HoloLens се нарича Command and Control и представлява мобилен команден център. То подразбира използване на очилата за виртуална реалност от патрулиращите по улицата полицаи. Старшият офицер в участъка ще получава данни за местоположението на служителите и изображение на това, което виждат и те. Освен това, програмата предполага възможност за общуване на служителите на реда помежду си за координиране на действия и разпределяне на спешните повиквания.

Приложенията на Black Marble за HoloLens вече са минали първите тестове и са получили много добри оценки. Според полицаите, подобни технологии ще направят революция в тяхната работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *