post

Пет компании ще се опитат да решат тези проблемa с качеството на интернет връзката в самолетите, като създават Seamless Air Alliance, съобщава в. The Wall Street Journal.

В този алианс членуват Airbus, Delta, OneWeb, Sprint и Airtel, уточнява Vesti. Петте компании смятат, че проблемът с интернет връзката на борда на самолетите може да се реши сравнително лесно. За целта просто трябва да се позволи на мобилните оператори да предлагат интернет достъп чрез сателити до самолетите.

И макар решението да е логично, то изглежда доста сложно. Според петте компании обаче съвместната работа между телекомите, авиокомпаниите и производителите на самолети може значително да улесни процеса и да намали разходите, съобщава Кросс. Крайната цел е разходите да бъдат снижени максимално, за да могат всички пътници на борда да се възползват от бърз и стабилен интернет по време на полета. Идеята е интернет връзката да е част от цялата услуга и да не се налага допълнително плащане за нея.

Всичко това звучи чудесно, но за сега е твърде рано да се очакват някакви реални резултати. Алиансът тепърва трябва да изгради услугата и след това трябва да успее да привлече още авиокомпании и производители, които да се присъединят. Това ще е трудната част, но ако техническото решение е ефикасно, повечето авиолинии сами биха го потърсили, за да не изпускат клиенти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *