post

Демир Тончев и „Arthesis” са победителите в националната надпревара за  социално предприемачество “The Venture – WIN THE RIGHT WAY”. Екипът  разработил технологията за изработка на персонализирани покрития за протези, чрез 3D принтер във формата на липсващия крайник, са избрани да представят България в световния конкурс, които ще се проведе в средата на лятото в САЩ.

Предишният победител Надежда Савова – Григорова с проекта „Хлебни къщи”се отказва от участието си по лични причини. Организаторите на конкурса и журито изразяват съжаление за решението й, но са убедени че „Arthesis” ще представят подобаващо страната ни в тази оспорвана надпревара. Иновативният подход, стратегическото развитие и силния социален ефект са основните предимства на “Arthesis” при представянето на бизнес проекта им пред панел от международно утвърдени предприемачи и бизнесмени.

Вижте още: Обявиха българския победител в конкурса ‘The Venture’

„Всеки един от участниците достигнали до финала в България, са достойни да представят своите бизнес инициативи на международната сцена и да се преборят за общия награден фонд от 1 милион долара. Изборът на “Arthesis” не е компромис за нас, а е отличаване на достоен победител. Всички членове на журито бяхме много затруднени да изберем един победител сред четиримата финалисти и излъчването на нов не беше трудно решение. Пожелаваме на екипа на “Arthesis” успех, а всички ние ще продължим да ги подкрепяме  чрез онлайн гласуването, което ще стартира през месец май”, сподели Мирослава Симова – управляващ директор на „Pernod Ricard” за България и член на журито на „The Venture – WIN THE RIGHT”.

Вижте още: Станаха известни българските полуфиналисти в международната надпревара ‘The Venture’

Българският проект ще се състезава за финансиране с проекти от 15 други държави. В разпределянето на печалбата публиката ще има право глас като гласува за най-добрата инициатива или бизнес подход. Финалистите от всички страни ще представят идеите си пред международно жури, което ще разпредели 750 хиляди долара от общото финансиране, а останалите 250 хиляди зависят от гласовете на публиката. Всеки желаещ ще може да гласува посредством crowdfunding платформата IndieGogo и да даде своя глас за своя проект фаворит.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *