post

Пентагонът иска да изстреля малка мрежа от сателити за наблюдение в орбита, където те биха могли да забележат и проследят всякакви действия на агресия в космическото пространство.

Трите спътника, подкрепени от Агенцията за космическо развитие, ще могат да се движат автономно извън геосинхронната орбита, където ще могат да надникнат към всички ракети или враждебни спътници, изстреляни в Космоса от други страни. Докато самите сателити не биха били въоръжени, Пентагонът се надява, че те ще могат да възпрепятстват космическата война.

Много аспекти на предложената система, дори броят и размерът на полуавтономните сателити, все още са обект на договаряне. Но общият план за начина, по който те ще бъдат използвани, вероятно ще остане същяит.

В идеалния сценарий, сателитите ще забележат и приближат до потенциално враждебен спътник, който е изстрелян в Космоса. След това те ще идентифицират коя държава или агенция са го лансирали и за какво може да се използва. С тези доказателства Пентагонът ще бъде в състояние да се свърже със страната зад изстрелването или да реагира по друг начин, надявайки се да възпре бъдещите действия на агресия в Космоса.

One thought on “Пентагонът изпраща сателити, които да следят за агресия в космическото пространство

  1. Начин да противодействат няма и те са напълно наясно с това. Един въоръжен враждебен сателит може да срине GPS системата физически и да направи огромни поразии за стотици милиарди…
    Единственото за което подобен сателит може да е от полза е в това да могат да реагират навреме наземно и да се подготвят за апокалипсиса, който ги очаква (при евентуално зловредно космическо действие)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *