post

Паскал Таларида, роден и израснал във Франция, е професионален форекс трейдър с повече от 11 години опит в областта. Основател е на трейдинг школата DMTrading, която бързо се превръща в една от най-големите във Франция. Участвал е като спикър в много конференции, лектор е и в няколко университета. Паскал е съосновател на Jarvis, блокчейн финтех компания, базирана в София.

Въпрос: Вие сте френски предприемач, който е дошъл в България, за да започне бизнеса си. Какви са впечатленията Ви от държавата и от възможностите за бизнеса тук?

Отговор: Всъщност аз не дойдох тук, за да започна бизнеса си. Преместих се в България, защото държавата ми хареса и реших да се установя в София. Първоначалният ми план беше да живея в различна държава всяка година, но в деня, в който дойдох тук се влюбих в града. След няколко месеца знаех, че ще поостана известно време.

Харесва ми свободата на живота тук: цената и качеството на живот са страхотни! Не говоря само за София, а за България като цяло: селата, планините, морето. Не мога да го обясня, просто обичам да пътувам из страната в търсене на интересни места.

От бизнес гледна точка, разбира се, данъците и ниските цени, скоростта на интернета, многото квалифицирани IT кадри, са огромни плюсове, които намаляват риска и улесняват стартирането на бизнес тук. Тъй като Джарвис е насочен към световния пазар, не мога да коментирам националния пазар тук, но да организираш бизнеса си в България е страхотна възможност. Надявам се само, че няма да приемете еврото, тъй като би убило конкурентоспособността на държавата като хъб за бизнеси.

Въпрос: Можете ли накратко да ни представите Джарвис?

Отговор: С Джарвис искаме да обясним процесите в блокчейн общността и да създадем синергия между различните проекти. Когато видим нещо супер сложно, което отнема много време, труд и е объркващо – виждаме възможност в пазара.

Накратко, блокчейн технологиите ни позволяват да пресъздадем финансовата система и да променим начина, по който хората управляват парите си – как ги търгуват, обменят, спестяват, заемат. Днес има стотици ексчейнджи, приложения, решения, които са абсолютно необединени, несвързани и ограничени… крипто ентусиастът днес се намира в лабиринт. Именно това ни вдъхнови да създадем Джарвис!

Джарвис Едж (Jarvis-Edge.io) обединява и свързва ексчейнджите, банките, портфейлите, блокчейн проектите и приложенията, за да ги обединим и да ги направим достъпни и лесни за ползване. За да го постигнем, искаме да ги съберем в един интерфейс: Джарвис.

Потребителите ще могат да търгуват на всеки финансов пазар, използвайки само един профил, менажирайки криптовалутите си, банковите си сметки, разплащайки се навсякъде по света със своя смартфон или крипто дебитна карта и т.н.

Джарвис Едж ще ни позволи да виждаме щури примери и истории, свързвайки банки, ексчейнджи, брокери, разплащателни услуги и правейки ги напълно съвместими. Ние ще дадем възможност на потребителите да платят в ресторант със своите активи в Apple, с Bitcoin или просто директно от банковата си сметка.

За да постигнем това, строим мощен ексчейндж, с огромен капацитет за разрастване, който работи с традиционни и крипто валути, с активи, злато и дори токенизирани активи. Също така създаваме няколко решения за разплащане и банкиране и си партнираме с някои от най-добрите доставчици на ликвидност.

Работим върху гъвкава и изключително сигурна инфраструктура, която да свърже всички тези приложения и проекти – нашият лесен единен интерфейс. Можете да си го представите концептуално като смартфон – обединен интерфейс, който в себе си побира всякакви услуги и апликации, които могат да се ползват заедно или отделно.

Въпрос: Как ще промените крипто индустрията със своя проект?

Платформата ще промени фундаментално крипто света както за потребителите, така и за самите проекти.

За потребителите, в краткосрочен план, Джарвис Едж отговаря на конкретната нужда да направим всичко достъпно и лесно за ползване – потребителят да има достъп до всичко с един клик и с удобен за ползване интерфейс. Ще обясним и улесним тяхното пътешествие в крипто сферата и ще им дадем конкретни примери за това как могат да успеят.

В дългосрочен план, Джарвис ще бъде устройство за банкиране, което ще донесе масовата употреба на криптовалутите и блокчейн проектите, позволявайки на потребителите да управляват всички свои финанси от едно място, без дори да им се налага да знаят, че зад проекта стои блокчейн. Ще бъде нещо подобно на банка, но потребителят ще бъде собственик на услугите, които блокчейн проектите предлагат и правят нашата екосистема по-евтина, по-добра и по-бърза. Безгранично и обединено финансово изживяване.

За собствениците на проекти, да свържат приложението си с Джарвис Едж би било подсилващо решение. Джарвис обединява и свързва разнообразните приложения помежду им, за да създаде синергии между тях, от която всички печелят. Разработвайки операционна рамка, в която всичко това е възможно, Джарвис ще създаде силна и абсолютно взаимосвързана екосистема от финансови продукти.

Въпрос: Какви са очакванията Ви за бъдещето на криптовалутите и блокчейн като технология?

Отговор: Очаквам те най-сетне да достигнат зряла фаза. За блокчейн технологията, очаквам да видя все повече бизнеси, които я прилагат в различни аспекти от работата си, особено финансовата индустрия и операторите на доставки. Като това няма да бъдат нови криптовалути и ICO-та, а просто технологично приложение на блокчейна, за подобряване на работния процес…

Вижте цялото интервю в сайта Parite.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *