post

След няколко години смартфонът ще отстъпи своето място като най-популярно и любимо устройство на потербителите. Според Facebook това ще се случи до 2022 г., съобщава BusinessInsider.

Това е прогнозата на Майкъл Абраш, един от основните хора в Oculus Research, която разработва виртуална и добавена реалност. Той си представя очила, които изглеждат почти идентично със сегашните обикновени очила – тънки, леки и стилни. Въпреки това в рамките им ще има достатъчно хардуер, за да могат да преобразят живота на човек.

Абраш си представя умни очила, които вършат всичко, което може един смартфон, но и още. Те ще могат да помагат в подобряването на паметта на човек, а стъклата им ще се превръщат в интерактивни дисплеи за виртуална и добавена реалност. Технологиите в тях ще разпознават чужди езици по знаци и табели и ще ги превеждат, ще позволяват на потребителя да следи и здравните си показатели.

Абраш, уточнява, че последните няколко неща всъщност може да се случат и след 20 години. Зависи как върви разработката на необходимите материали и технологии. Той обаче е уверен, че след 5 години добавената реалност и умните очила ще имат достатъчно способности, за да се превърнат в масов продукт. Първите смартфони също бледнееха на фона на днешните, но именно те спечелиха интереса на потребителите и мотивираха компаниите да ги развиват още и още.

Нещо подобно ще се случи и с очилата, смята Абраш. Моделите, които ще се появят през 2022 г., ще имат точно тази задача – да спечелят потребителите и да убедят компаниите да инвестират в тази технология още повече.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *