post

В скоро време от онлайн магазина Google Play Store могат да изчезнат хиляди приложения. Цялата работа е в променените правила за разработчици.

Според тях, разработчиците трябва да отделят по-голямо внимание на конфиденциалността на потребителските данни и съпътстващите въпроси. Например, ако софтуерът по един или друг начин обработва лични данни, политиката за конфиденциалност трябва да бъде добавена както в самото приложение, така и в раздела Developer Console. При това, обработката на персонални данни трябва да става безопасно, в това число и с използване на съвременни методи за криптиране (например, чрез протокола HTTPS).

По-подробно за изискванията на Google можете да прочетете на сайта Play Store. Несъмнено, действията на компанията са насочени към подобряване на безопасността. Но като страничен ефект може да се окаже, че огромно количество приложения в магазина ще бъдат премахнати, което впрочем също ще е от полза за потребителите на Android устройства. Разработчиците трябва да внесат необходимите поправки в своите приложения до 15 март.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *