post

Ричард Бренсън, основател на Virgin Galactic обяви в интервю за Business Insider, че космическият кораб SpaceShipTwo ще полети в космоса в близките три месеца. Засега без хора на борда, но до половин година VG планира да направи и пилотируем полет.

Тези срокове бяха озвучени преди от представители на Virgin Galactic, но сега от устата на основателя на компанията вече не звучат като пожелания, а като нещо, което се разбира от само себе си. “Ние се надяваме, че до момента, когато корабът ни полети в космоса, остават около три месеца. Що се касае до полета с мое участие, ще трябва да почакате половин година”, – цитира Бренсън и изданието Mashable.

Virgin Galactic 2

Съдейки по всичко, президентът на компанията не само е уверен в успеха на полета, но и в безопасността на самия кораб, след като не се страхува да полети на борда в най-скоро време.

Virgin Galactic не е единствената американска компания, занимаваща се с разработката на космически кораби. В близко бъдеще пилотируеми полети планират също така SpaceX и Blue Origin, но според изявления на представители на тези компании, полетите ще се състоят не по-рано от втората половина на 2018 г. Явно Virgin Galactic ще успее да изпревари конкурентите си и да стане първата търговска компания, извършваща туристически полети в космоса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *