post

Часове след като станаха ясни резултатите от британския референдум на сайта на Камарата на общините стартира нова подписка за организиране на повторно допитване. В много кратки срокове тя събра над 2 милиона и половина подписа, които обаче според сайта HeatSteer в голямата си част са в резултат от тролска атака.

Припомняме, че с близо 52% срещу малко повече от 48% жителите на Обединеното кралство решиха то да напусне Европейския съюз. Създателите на петицията за нов референдум са посочили като причини за нейното организиране изключително малката разлика в процентите, както и факта, че са гласували 72% от поданиците на кралицата.

Според медията обаче, повечето от събраните за три дни над два милиона подписа са автоматично генерирани чрез ботове и скриптове от потребителите на форума 4chan, станал известен преди около година с публикуваните в него голи снимки на известни личности, откраднати от техните iCloud акаунти. Все още не е ясно как това разкритие ще повлияе на събирането на гласове за нов референдум.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *