post

Общинска администрация Банско стартира безплатното мобилно приложение “Аз-кметът” на територията на града. Чрез платформата гражданите ще могат да докладват за конкретни проблеми в града като замърсяване, нарушена пътна настилка, неправилно паркиране, технически неизправности, изоставени животни, престъпност, или всякакъв друг проблем, който потребителят би искал да изпрати към служителите на общината, и да получават бърза обратна връзка от страна на администрацията.

„Гражданите, които използват приложението, могат да следят дали общината работи по разрешаване на проблема, както и дали оставя своя коментар под създадения доклад. Това е още един канал, по който ще комуникираме с жителите на общината за проблемите в нашия град. С въвеждането му се стремим да бъдем още по-достъпни и открити към комуникация”, коментира въвеждането на новата апликация кметът Георги Икономов.

Друга функционалност на „Аз-Кметът” позволява на даден потребител да следи какви доклади са създадени около него от други граждани, както и да посочи интереса си към тях. По този начин той дава по-голяма гласност на проблема и също може да следи за реакцията на общината по разрешаването му.

От своя страна, общината може да комуникира директно с гражданите не само като коментира проблема, но и като промени неговия статус – отворен, в обработка или приключен. Също така, служител на общината може да изпрати имейл на потребителя, създал доклада, за да поиска допълнително информация с цел по-бързото разрешаване на случая.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *