post

Около шест милиарда души всеки ден ще взаимодействат с облачни данни до 2025 година, което ще бъде около 75 процента от населението на Земята, сочи проучване на Сиигейт (Seagate) и Ай Ди Си (IDC), цитирано от ТАСС.

Сега всеки ден с облачни данни работят около 5 милиарда души. Освен това броят на постоянно използваните мобилни устройства ще нарасне до 150 милиарда. Всеки ползвател ще се включва в мрежата минимум един път на 18 секунди. Такава честота ще бъде обусловена от голямото количество устройства, използващи системата “интернет на нещата”.

Според авторите на изследването до 2020 година количеството данни в обществените облаци ще надхвърли обема информация на устройствата на ползвателите. Делът на данните на ползвателите ще спадне до 31 процента през 2025 година спрямо 51 на сто през 2017 година.

В изследването се посочва, че голяма част от данните към 2025 година ще се произвеждат в Китай и страните от Азиатско-тихоокеанския регион. Общият обем данни ще нарасне до 2025 година над пет пъти спрямо 2018 година до 175 зетабайта (1 зетабайт е равен на 1 трилион гигабайта).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *