post

Корейският вестник Etnews обвини компанията Tesla за това, че на нея са й нужни много акумулатори за електромобилите. По тази причина на производителите, които си партнират с нея остават малко ресурси за изпълнения на останалите поръчки за батерии. В следствие на това се наблюдава дефицит на обикновените кръгли батерии на пазара в Япония и Южна Корея.

Вестникът пояснява, че голяма част от електролитите и другите компоненти, необходими за производството на обикновени батерии се използват от Panasonic за изпълнение на поръчките на Tesla, в резултат на което се забелязва известен недостиг на пазара. В завода на Tesla Gigafactory доставят захранващи източници не само Panasonic, но и LG, Samsung и японската Murata.

“Дефицитът на обикновени батерии влияе не само на възможността те да се купят, но и на тяхната цена, – цитира вестникът Etnews своя източник. – Проблемът ще се реши не по-рано от средата на 2018 г”.

Впрочем, интересно обвинение, още повече, че работите на Tesla не вървят добре. Производството на електромобили на компанията е ограничено, а от конвейера моделите слизат с множество дефекти. Като цяло, компанията на Елън Мъск търпи големи загубeriiи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *