post

Блокчейн базираната игра CryptoKitties достигна най-високия си обем на търговия от февруари насам през последната седмица, при това благодарение само на едно симпатично коте.

Някой закупи Dragon CryptoKitty за 600 ETH, или приблизително 170 000 долара във вторник, правейки я най-скъпата котка, търгувана някога в играта. Dragon счупи рекорда на основателя Cat#18, който се продаде за 253 ETH, или 110 000 долара през декември миналата година. Тя има т.нар. Cattributes и е девето поколение коте, въпреки че по-ранните поколения по принцип са по-скъпи. Някои предполагат, че това е просто пране на пари, но всъщност никога няма да разберем причината за тази продажба.

Децентрализираното приложение, базирано на Ethereum стана малко по-непопулярно тази година, а общите трансакции в него спаднаха с 98.4% между декември и януари, като след това останаха така ниски, но Dragon донесе скок в обема на търговията и средната цена на котетата. Удивителният рекорд идва в момент, когато играта ще достигне 1 милион котета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *