post

Някои от собствениците на Galaxy S8 и S8+ се оплакват от внезапна загуба на звука на новите си смартфони. Това се случва когато играят игри, гледат видеоклипове, или слушат музика, но ако звукът бъде прехвърлен през жака за слушалки, проблемът изчезва. Засегнатите потребители коментират, че това най-вероятно се дълиж на хардуерен дефект, тъй като подобен проблем се наблюдава при разхлабване на контакта от удар, или разтърсване.

Както обикновено Samsung не признава това и твърди, че проблемът е в софтуера, като съветва собствениците на тези устройства да се обръщат към отдела за поддръжка, след като извършат определени стъпки, включващи изчистване на кеш паметта и дори връщане на фабричните настройки на телефоните. Някои от потребителите са били помолени да поставят смартфоните в режим за разработчици и да активират функцията „Prevent USB Audio Routing”, но според отзивите им това не е довело да изчезване на проблема, а загуба на звука се наблюдава и след връщане на фабричните настройки.

За съжаление исканията на някои от тях за замяна на смартфоните са били отхвърлени от компанията. Samsung настоява, че това е софтуерен проблем и не отговаря на нейните изисквания за гаранционна замяна, а телефоните са били изпартени за ремонт. Всичко това доведе до множество коментари на притеснените собственици, които смятат, че качеството на предлаганите от гиганта услуги и продукти не отговаря на стандартите за премиум устройства. За момента обаче липсва официален отговор от страна на Samsung.

One thought on “Някои собственици на Galaxy S8 се оплакват от внезапна загуба на звука

  1. Някой да даде някаква идея за мойта S8-ца звукът е перфектен всичко върви без когато правя видеоклип(чува се само силно шумолене)и при разговор отсрещната страна ме чува все едно съм във влак и почти не ме чува трябва да викам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *