post

Някои потребители на смартфоните Huawei P10 и P10 Plus са забелязали, че системата за съхранение на данни в техните устройства работи по-бавно, в сравнение с други подобни модели. В частност, скоростта на четене на данните в едни случаи е 250 MB/s, а в други тя може да достига 750 MB/s.

Причината е недостиг на модули флаш памет, с който компанията Huawei се сблъска при производството на Huawei P10 и P10 Plus. По тази причина в някои модели се използва високоскоростна памет UFS, а в други – по-бавната eMMC. Това заяви изпълнителният директор на Huawei Business Group Ричард Ю. Той отбелязва, че се наблюдава съществен недостиг на флаш памет в дистрибуторските канали, а проблемът може да бъде решен чрез програмни оптимизации.

Това не е единственият проблем с Huawei P10. Изданието Engadget пише, че някои устройства се доставят без специалното покритие на дисплея, което е предназначено да намалява до голяма степен отпечатъците от пръсти по неговата повърхност. Вместо него е използвано защитно фолио. Последните устройства все пак се предлагат със съответното покритие, а в магазините на Huawei в Китай предлагат дори възможност за нанасяне на такова покритие за устройствата, които са пуснати без него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *