post

Поредна атака над държавни институции и в случая цял американски щат бе регистрирана в САЩ. Потърпевши са почти всички служби в Ню Орлиънс в резултат на което щатът обяви извънредно положение и изключи всички обществени компютри от мрежата. Това се е случило след рансъмуер атака, която за първи път била забелязана в 5 сутринта в петък.

Въпреки че за сега към властите няма конкретни искания, от Ню Орлиънс разказват, че е имало още хакерски атаки към различни обекти и институции в града. Все още не се разкриват много подробности, но местните власти обявяват, че са подготвени за подобни сценарии. Те са преминали през специални обучения и тренировки, след като през тази година в САЩ многократно бяха нападнати различни институции и градове.

Като превантивна мярка в момента службите на полиция, пожарна и спешна помощ работят без системите им да са свързани с интернет. Освен това в общините графиците за строителни разрешения се правят на ръка и не могат да се подават онлайн, а видео наблюдението в целия щат е на локален режим и записите се съхраняват локално, а не в мрежата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *