post

Лентата, наречен Tap е наистина любопитно устройство, което позволява да се пише по всяка повърхност, върху която поставите ръце, превръщайки я в клавиатура. Поставя се на самата ръка и има и възможност да се изпалзва като метод за навигация в света на виртуалната реалност, който обаче изисква съответинте очила. Компанията твърди, че продуктът й има приложение в много области, свързани с достъпността, където при увредено зрение, бързото съставяне на съобщения е изключително трудно.

На външен вид Tap изглежда като лента с месингови подложки над кокалчетата на пръстите, които от своя страна се пъхат в специалните отвори в плата, свързани с къси найлонови ленти. В по-голямата плочка над палеца се намира моторчето и сензор, който всъщност го превръща в мишка. Употребата му изисква известни упражнения, за да тренирате пръстите си за различните комбинации, въпреки че устройството работи стабилно върху различни повърхности. За предпочитане е да изберете твърди такива, за да се избегнат евентуалните грешки.

Tap се справя добре и с игрите, като може да служи за забавление, което определено би се харесало на децата. Въпреки, че се използва предимно с телефони и VR слушалки, устройството може да се свърже с всичко, което има Bluetooth, което означава и компютър или голям таблет например. То идва с калъфче за зареждане, което му осигурява приблизително 8 дни автономност, или 6 часа активна употреба и струва 130 долара при предварителна поръчка. Първите доставки на Tap ще бъдат още този месец, а тези, които го харесват могат да го поръчат от сайта на компанията, или от Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *