post

Panasonic представи новия си цифров безогледален фотоапарат с високоустойчив корпус LUMIX G90, който се отличава с висока мобилност при употреба на открито и множество фото и видео функции и технологии.

Неговият 20.3-мегапикселов Digital Live MOS сензор без изглаждащ филтър извлича максимума от обектива, а процесорът Venus Engine осигурява прецизни и реалистични изображения. Комбинирайки O.I.S. (Оптичен стабилизатор на образа, 2-осев) и B.I.S. (Стабилизатор на образа в тялото, 5-осев), 5-осевият двоен стабилизатор на образа „5-axis Dual I.S. 2“ ефективно потиска размазването, което позволява намаляване на скоростта на затвора с 5 стопа.

Системата за Контрастен автофокус използва DFD технология (Depth From Defocus) и се отличава с голямо бързодействие и висока прецизност. Цифровите данни се обменят между фотоапарата и обектива с максимална скорост 240 кадъра в секунда, резултатът от което е ултра-бърз автофокус, извършван за приблизително 0.07 секунди, в режим AFS, при крайна широкоъгълна позиция, с H-FSA14140 (CIPA).

Подобрени са и възможностите за снимане в серия, като фотоапаратът може да заснеме до 600 (JPEG)/ 30 (RAW) изображения със скорост 9 кадъра в секунда (AFS/MF)/ 6 кадъра в секунда (AFC). Разнообразието от режими за автоматично фокусиране, включително Face/Eye Detection AF (Автофокус с разпознаване на лице/око), Pinpoint AF (Точков автофокус), One-shot AF (Автофокус при една снимка) и Low Light AF (Автофокус при слабо осветление), повишават възможностите на фотоапарата в различни ситуации на снимане.

LUMIX G90 е с нов интуитивен дизайн с цел осигуряване на възможност за лесна и интуитивна работа с една ръка, в съответствие с намеренията на фотографа. Той е оборудван с OLED Live View визьор с висока разделителна способност от 2360K точки и приблизително увеличение от 1.48x/ 0.74x (приравнено към 35мм. фотоапарат).

3.0-инчовият OLED заден монитор със свободно регулируем ъгъл и разделителна способност от около 1040K точки използва сензорна система за управление с докосване, което значително улеснява снимането от нисък или висок ъгъл.

Предимствата на 4K технологията дават възможност на потребителите да уловят и най-краткотрайните моменти със скорост 30 кадъра в секунда, и да ги запаметят като 8-мегапикселови снимки чрез функцията 4K PHOTO (4K Фотография). Auto Marking (Автоматично маркиране) и Sequence Composition (Композиция от последователни движения) са нови функции, добавени към Post Focus, Focus Stacking, Light Composition и 4K Live Cropping, за да направят функцията 4K PHOTO още по-креативна и по-лесна за използване.

LUMIX G90 предлага вградена Bluetooth и Wi-Fi® свързаност за по-гъвкаво и лесно заснемане, и незабавно споделяне на изображения. Съвместимостта с Bluetooth 4.2 (наречен BLE: Bluetooth Low Energy) дава възможност за постоянна връзка със смартфон или таблет при минимална консумация на енергия.

Батерията на фотоапарата може да бъде зареждана както с променливотоково електрозахранване от контакта, така и с електрозахранване от USB, според предпочитанията на потребителя. Батерийният грип DMW-BGG1, който се продава отделно, осигурява възможност за комфортно и продължителни снимане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *