post

Миналата седмица Apple получи патент, който може би загатва за някои от бъдещите възможности за контрол на дигиталната коронка на Apple Watch чрез Force Touch.

В момента малкият бутон отстрани на часовника може да се кликне два пъти, да се натисне и задържи, или да се завърти, за достъп и контрол на различни функции, но новият патент предполага, че ще получи още опции за управление на потребителския интерфейс. В документите към патента е описан достъп само с натискане, задържане или завъртане, но по по-различен от наличните в момента начин, тъй като вече има аналогова структура, подобна на Force Touch, която ще се грижи за това. Чрез нея бутонът ще може да интерпретира различните нива натиск, използвайки сензори, но не са споменати конкретните функциите, които ще се достъпват по този начин.

Разбира към момента се става въпрос само за един от хилядите патенти, които компанията притежава и няма гаранция, че той ще бъде използван в някой от следващите модели часовници, а дори и това да се случи, не е ясно кога, но документите предполагат, че Apple разглежда нови алтернативни методи за котнрол за поне един от продуктите си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *