post

Пламен Накев е новият член в държавното дружество “София тех парк”. Това е решено на събрание на акционерите на 30 март, на което са гласувани оставките на досегашния изпълнителен директор Елица Панайотова и съветника на президента Евгени Ангелов, съобщава “Капитал”.

От Министерството на икономиката са отказали коментар за рокадите.

Според информация на “Капитал”  Накев е бил главен счетоводител на фалиралата авиокомпания “Балкан”, като три пъти е уволняван от нея, като е влизал и в съвета на директорите в периода 1997-1998 г. Бил е в ръководството на “Летище София” до 1998 г. Според публикации в медии през 2003 г. Накев оглавява Ръководство въздушното движение (РВД). По времето на кабинета “Орешарски” за няколко месеца е изпълнителен директор на държавната “Академика 2011”, назначен от спортния министър от ДПС Мариана Георгиева.

В началото на март към управлението на парка с директно назначение от Министерството на икономиката се присъединиха още двама членове – Йолиан Иванов и Цветомира Лачева. Единственият останал “стар” член на съвета е Филип Кирев – главен секретар на СДС и началник на политическия кабинет на Лукарски. Според източници, близки до дружеството, ще продължи търсенето на пети член за управителния съвет и втори изпълнителен директор на “София тех парк”.

В момента се подготвя процедурата по избор на оператор за стартъп инкубатора в технологичния парк. Очаква се до няколко седмици да бъде обявен търгът за такъв, като вече има чернова на критериите за избор на бъдещия мениджър, твърдят източниците. Първоначалната идея е да се направи опит да бъде привлечена компания с международен опит в подобни проекти.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *