post

Тази седмица на MWC 2014 в Барселона от Intel представиха също доста интересни нови продукти и решения.

Лично изпълнителният директор на компанията Рене Джеймс представи два процесора Intel Atom, LTE-Advanced комуникационна платформа, и обяви многогодишни споразумения с Lenovo, ASUS и Foxconn за разширяване на наличността на Intel-базирани мобилни устройства.

С бума на мобилните и свързаните устройства в „Интернет на нещата” (IoT), тя също подчерта как Intel преконструира мрежовата инфраструктура, за намаляване на разходите и за улесняване на доставчиците на услуги да предоставят подобрени изживявания и нови услуги за потребителите чрез извличане на бизнес стойност от огромни количества от данни.

Новият процесор, който предлага идеалната комбинация от бърза, интелигентна производителност и дълъг живот на батерията за Android смартфони и таблети. 64-bit ready системата-върху-чип (SoC) предоставя най-добрата в своя клас изчислителна производителност за масовия и производителния сегменти, и значително изпреварва по производителност конкуренцията при приложения с висока изчислителна интензивност, уеб приложения и лека производителност при редактиране на медийни файлове, според информацията на Intel.

Intel XMM 7260 пък предоставя конкурентни LTE-Advanced възможности, включително carrier aggregation (поддържайки 23 CA комбинации върху един чип), category 6 скорости и поддръжка за TDD LTE и TD-SCDMA, което разширява целевия пазар. По време на Mobile World Congress, Intel демонстрира 7260, която постига пикова LTE-Advanced Category 6 скорост на едновременно 300Mbps downlink и 50Mbps uplink с технология за carrier aggregation. 7260 гради върху върху конкурентноспособната Intel XMM 7160 платформа, представена през 2013 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *