post

На международния автосалон (NAIAS) в Детройт, Samsung разказа за достиженията си в разработката на нови акумулаторни батерии за електрическите и хибридните транспортни средства. В частност, компанията представи батерии с капацитет 37, 50, 60 и 94 Ah. Според твърденията, акумулаторни блокове на тяхна база ще могат да осигуряват до 600 км пробег след 20 минутно зареждане.

Освен това, представени са изделия от типа Low Height Cell. Тяхната височина е намалена с повече от 20% в сравнение с традиционите елементи на батериите. По този начин разработчиците на електромобили ще имат повече свобода при проектирането на нови модели.

В Samsung SDI се правят изследвания в сферата на твърдотелните батерии. В сравнение с обикновените литий-йонни елементи те могат да запасяват повече енергия и осигуряват по-високо ниво на безопасност.

samsung 2

И накрая, компанията разказа за перспективите за внедряване на иновативната технология за производство на батерии на базата на “графенови топчета”. Уникалният материал позволява да се повиши производителността на акумулатора с 45% и увеличава скоростта на зареждане пет пъти в сравнение с традиционните литий-йонни батерии.

Теоретично, за пълното зареждане на батерия, създадена на базата на “графенови топчета”, са нужни само 12 минути. Освен това, батерията стабилно работи при температури до 60 градуса. Впрочем, “графеновите топчета” са подходящи и за използване в качеството на защитен слой на катода в литий-йонните батерии, което повишава мощността и намалява времето за зареждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *