post

XDA Developers получи достъп до ранна версия на Android 9 Pie за Samsung Galaxy S9+, което включва и новият фирмен интерфейс на компанията Experience 10, както и част от приложенията.

От скрийншотите става ясно, че тъмната тема не само изглежда уникално на AMOLED екраните, но може да ви спести и много енергия, тъй като в този тип панели всеки пиксел има собствен източни на светлина, която може да бъде изключена самостоятелно, за да не черпи батерия. Екранът може да достигне до 50% от консумацията на енергия, но тъмен интерфейс със 100% черно фоново изображение и минимално използване на цветове, несъмнено ще удължи живота на батерията.

Samsung Experience 10, който ще бъде използван за Android 9 Pie има точно такава тъмна тема за целия си интерфейс, а според разработчиците тя се нарича Night Theme. Ще има разбира се и светла тема, която обаче не се вижда в тази тестова версия на софтуера.

Другата голяма естетическа промяна, освен иконите е интерфейсът в стил „карта“, който има извити ъгли, подобно на дизайна на Google. Някои от изображенията показват именно това, както и обновените елементи, екранът за заключване, панелът за бързи настройки, диспечерът на файлове и камерата. Всъщност именно камерата получава изцяло нов потребителски интерфейс, а разработчиците съобщяват още и за нова схема за жестово управление. Можем само да се надяваме компанията скоро да пусне ъпдейта, за да можем да се насладим на промените, както разбира се и на най-новата версия на операционната система.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *